top of page

Over ezra veldman

over ezra.jpg

Mijn naam is Ezra Veldman en ik ben 22 jaar oud, geboren in de Zeeuwse hoofdstad Middelburg. Als diabolo en jongleer artiest ben ik vaak actief in verschillende shows, op bedrijfsevenementen en ik geef workshops jongleren. Dit doe ik inmiddels al 8 jaar met heel veel plezier en passie. 

Vanaf mijn achtste levensjaar begon ik met jongleren en langzaam maar zeker ging het steeds beter. Ik heb veel geleerd door naar filmpjes te kijken op youtube om het vervolgens zelf te proberen, uren en uren per dag!

 

In 2015 was het zo ver... Mijn eerste show in een echt circus. Sindsdien heb ik de smaak te pakken en mag ik mijzelf nu diabolo en jongleer artiest noemen. 

over ezra 1.jpg
lighting-street-light-light-836a691b49e704a0ba2347f5b929f1c9.png

Eerste optreden in 2015

button__edited.png

Internationaal succes 

Ezra werd in oktober 2021 uitgenodigd om zijn diabolo act op te voeren bij het internationale circusfestival van Les Mureaux. Hij deelde het podium met artiesten van Cirque Du Soleil en 's werelds bekendste clown: Fumagalli. Met zijn diabolo act stal hij de harten van het publiek en werd zijn act onderscheiden met een prijs van het stadsbestuur van Les Mureaux.  

mureux gold.png
wiesbaden.png

In oktober 2022 was er voor Ezra wederom internationaal succes. Dit jaar werd voor het eerst sinds 4 jaar weer het European Youth Circus Festival Wiesbaden georganiseerd. Dit is een circus evenement dat om het jaar terug keert nabij de stad Frankfurt. Jonge talenten onder 25 jaar kunnen hier aan mee doen. Uit meer dan 100 acts zijn uiteindelijk 23 acts geselecteerd om mee te doen aan de wedstrijd om de felbegeerde prijzen. Ezra mocht de prijs van de Zwitserse Variété en Circusvrienden (CVA) in ontvangst nemen en dankzij deze prijs deelnemen in de galashow van het festival.

lighting-street-light-light-836a691b49e7

Prijswinnende act bij het festival van Wiesbaden

Het jaar 2023 bracht voor Ezra nieuwe kansen. In februari werd hij uitgenodigd om deel te nemen aan het Spaanse Festival Internacional de Circo de Albacete. Dit betreft een circus festival waarbij deelnemers strijden om een plekje in de gala show en de felbegeerde prijzen. Na een perfecte voorstelling voor een internationale vak jury mocht Ezra de speciale prijs van Sirkus Finlandia in ontvangst nemen. Hij trad ook op in de gala show van het festival naast vele artiesten die reeds ook deel namen aan het circus festival van Monte Carlo.

anna j.png

Prijswinnende act bij het festival van Albacete

Anker 1
bottom of page