top of page

Over ezra veldman

IMG_4747.JPG

Mijn naam is Ezra Veldman en ik ben 23 jaar oud, geboren in de Zeeuwse hoofdstad Middelburg. Als diabolo en jongleer artiest reis ik heel Europa door om op te treden in verschillende shows. Diabolos zijn mijn specialiteit en hierin onderscheid ik mij van ieder ander. Door de juiste combinatie van trucs te timen op de muziek probeer ik jong en oud te verbazen over wat er allemaal mogelijk is met een diabolo.

 

Hiernaast jongleer ik ook heel graag. Met ballen, kegels, ringen poi's en nog veel meer! Al sinds kind af aan kan ik niet stil blijven zitten en zie ik in elke soort sport of behendigheidsspel een uitdaging om het maximale er uit te halen.

 

Na 15 jaar vindt ik keer op keer weer nieuwe uitdagingen binnen mijn vakgebied. In het beheersen van moeilijke trucs, maar ook in het creeëren van een perfecte show. Jongleren is mijn passie en ik zou niet zonder kunnen!

Ezra was altijd al gevoelig voor trends op het schoolplein. Skateboarden, steppen, knikkeren, wave boarden, BMX, flippo's... Noem het maar op! Ezra wou er altijd de beste in zijn en spendeerde ook de nodige jaren elke dag in het skatepark. De diabolo was een van deze trends die startte 2007.

 

De jongleer winkel in zijn thuisstad verkocht naast diabolo's ook andere spullen om mee te jongleren zoals ballen, ringen, kegels, flowersticks en draaiende bordjes. Ezra bleef dit jarenlang oefenen afwisselend met het skatepark.

workshop 1_edited.jpg
over ezra 1.jpg

In 2015 kwam er een circus in de stad, waar hij meteen een berichtje naar stuurde of hij mee mocht doen in de show. Kevin Van Geet, inmiddels een fenomeen in de Nederlandse circus wereld gaf hem de kans om voor het eerst op te treden in de circuspiste. Hierna was Ezra verkocht aan het circus en werkte hij naast zijn marketing studie elk weekend bij verschillende circussen in Nederland en gaf hij workshops bij festivals en evenementen in Zeeland.

Ezra kwam in 2019 in contact met zijn mentor, manager en tevens ook circus producent genaamd Sandor Donnert. Hij spotte het talent van de net afgestudeerde jongleur en nam hem onder zijn vleugels. Samen creëerden zij zijn nieuwe diabolo act waarmee Ezra meerdere prijzen won op internationale circus festivals in Duitsland, Frankrijk en Spanje. Vervolgens zorgde hij er voor dat Ezra één van de headliners was bij het kerstcircus op het Malieveld in Den Haag!

IMG_9137bw_edited.jpg
_DSC3820 Kopie.jpg

Nu reist Ezra heel Europa af om zijn jongleer en diabolo kunsten te vertonen in de meest indrukwekkende circus, variété en dinner shows. Met als absolute hoogtepunten dit jaar: dinner show Pink Rabit in Zürich en het kerstcircus in Aachen waar hij zijn gloednieuwe diabolo act presenteerde. Voorzien van eigen muziek en een handgemaakt kostuum door Tycho Boeker, die tevens ook de kostuums maakte voor De Toppers, Hans Klok, Jan Smit, Og3ne en vele andere top artiesten!

 

Bent u benieuwd wat Ezra voor u kan betekenen? Neem snel contact op via de contact pagina!

_DSC3850 Kopie.jpg

Internationaal succes 

Ezra werd in oktober 2021 uitgenodigd om zijn diabolo act op te voeren bij het internationale circusfestival van Les Mureaux. Hij deelde het podium met artiesten van Cirque Du Soleil en 's werelds bekendste clown: Fumagalli. Met zijn diabolo act stal hij de harten van het publiek en werd zijn act onderscheiden met een prijs van het stadsbestuur van Les Mureaux.  

mureux gold.png
wiesbaden.png

In oktober 2022 was er voor Ezra wederom internationaal succes. Dit jaar werd voor het eerst sinds 4 jaar weer het European Youth Circus Festival Wiesbaden georganiseerd. Dit is een circus evenement dat om het jaar terug keert nabij de stad Frankfurt. Jonge talenten onder 25 jaar kunnen hier aan mee doen. Uit meer dan 100 acts zijn uiteindelijk 23 acts geselecteerd om mee te doen aan de wedstrijd om de felbegeerde prijzen. Ezra mocht de prijs van de Zwitserse Variété en Circusvrienden (CVA) in ontvangst nemen en dankzij deze prijs deelnemen in de galashow van het festival.

lighting-street-light-light-836a691b49e7

Prijswinnende act bij het festival van Wiesbaden

Het jaar 2023 bracht voor Ezra nieuwe kansen. In februari werd hij uitgenodigd om deel te nemen aan het Spaanse Festival Internacional de Circo de Albacete. Dit betreft een circus festival waarbij deelnemers strijden om een plekje in de gala show en de felbegeerde prijzen. Na een perfecte voorstelling voor een internationale vak jury mocht Ezra de speciale prijs van Sirkus Finlandia in ontvangst nemen. Hij trad ook op in de gala show van het festival naast vele artiesten die reeds ook deel namen aan het circus festival van Monte Carlo.

anna j.png

Prijswinnende act bij het festival van Albacete

Anker 1
bottom of page